Geen verzendkosten boven €100 | Free shipping to ALL countries above €100

Run or Die Warrior

Geplaatst op 03 Februari 2016

Geïnspireerd op de Samurai Warriors uit het oude Japan, werd een krachtig masker ontworpen om het gezicht te beschermen en de vijand te intimideren. De legendarische Japanse strijders boezemden menig vijand angst in, en weten heden ten dage nog steeds te fascineren. Lang voordat de term ‘samurai’ in gebruik werd genomen stonden Japanse krijgers al bekend om hun vaardigheden met het zwaard en de speer. Het woord samurai (侍) komt oorspronkelijk van de Japanse term 侍う. In het begin werd het uitgesproken als saburauSaburau is een werkwoord dat zowel ‘wachten op een kans’ als ‘dienen naast iemands zijde’ kan betekenen. Samurai betekent dan ook ‘hij die dient’. Geleidelijk aan werd het uitgesproken als saburai

DNA-testen bewezen dat meer dan een derde van alle Samurai Warriors vrouw waren. Onna-bugeisha, Japanse vrouwelijke krijgers, vochten net zo hard mee. Een van hen was de legendarische keizerin Jingu (c. 169-269). Jingu was getrouwd met Chuai, de 14e keizer van Japan die vanaf het jaar 192 tot 200 regeerde. Na zijn dood heerste Jingu als regentes namens haar jonge zoontje over het land. Om de tijd te doden viel ze met haar leger Korea binnen, wat ze ook daadwerkelijk wist te veroveren. Dit deed ze zonder ook maar een druppel bloed te vergieten. Althans, zo gaat de legende.

De Samurai-leer had ook in zich jezelf te verbeteren op manieren die niet gevechtsgebonden waren, zoals poëzie, inktschilderingen en literatuur. 

De Samurai-code omvatte 8 deugden:
Rechtgeaard, Moed, Zachtaardig, Respect, Eerlijkheid, Eerbied, Loyaliteit en Zelfbeheersing.

Met het Kanji-symbool voor rennen op de achterzijde en ons Run or Die-motto is dit een geweldig Techshirt in het gevecht om een betere 'jij'. Run or Die Warrior!  

Verkrijgbaar in Techshirt voor dames en heren.

 

0 reacties

Laat een reactie achter

All commentaren op blogberichten worden eerst beoordeeld alvorens deze gepubliceerd worden.

Recente berichten