Geen verzendkosten boven €100 | Free shipping to ALL countries above €100

Wildflower

Geplaatst op 17 Februari 2016

'Flowerpower' was van de late jaren '60 tot in de vroege jaren '70 een jeugdcultuur, afkomstig uit de Verenigde Staten. De oorspring ligt op de campus van de universiteit van Californie, in San Francisco. Daar maakte de popgroep The Doors destijds furore.

De beweging kwam goed op gang toen The Beatles zich ermee identificeerden en hun album 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' uitkwam. Het hoogtepunt van de Flowerpower was het muziek festival Woodstock. Psychedelische muziek en protest tegen de oorlog in Vietnam kwamen er ruim aan bod. Flowerpower drukte zich ook uit in kleding en haardracht: fleurige patronen en kleuren, haarbanden, slippers, ruw katoenen hemden, wijdvallende of juist superstrakke kleding. De hotpants en de minirok deden hun intrede om de onafhankelijkheid van de vrouw te benadrukken.

Deze onafhankelijke, vrije geest werd de basis voor het design: Wildflower. Niet gecultiveerd door de middenmoot. Sterk en stoer, wild en vrij groeiend in een wereld geplaagd door conformiteit. Dit design is krachtig, kleurrijk en vrolijk en weerspiegelt de energie, kleur en blijdschap van bloemen. 

Wildflower is verschenen in Pant, Tight, Capri, Short, Techshirt, Longsleeves en Tanktop. De Techshirt en Tanktop zijn helaas al helemaal uitverkocht.

0 reacties

Laat een reactie achter

All commentaren op blogberichten worden eerst beoordeeld alvorens deze gepubliceerd worden.

Recente berichten